De voordelen van e-learning bij het volgen van een testopleiding

Het volgen van een e-learning heeft een aantal belangrijke voordelen, zeker in vergelijking met de traditionele vorm van onderwijs. Het fysieke onderwijs is immers totaal anders dan een opleiding in een digitale leeromgeving. Dat bewijzen de onderstaande 5 voordelen!

schedule 16 nov 2021
bookmark_border Tips
create

Wat is een e-learning?

Een e-learning is een online opleiding. De ‘e-’ geeft aan dat het om een elektronische manier van leren gaat. Een e-learning is achter de computer, laptop of tablet te volgen. Sterker nog, een e-learning kan niet anders, dan via een mobiel apparaat met internetverbinding gevolgd worden. Vanwege de opkomst van COVID-19 is de populariteit van e-learning sterk toegenomen.

Soorten e-learnings

Er zijn allerlei e-learnings te volgen. Vanachter het bureau heb je de keuze om je te verdiepen in een breed scala aan onderwerpen. Ook een opleiding tot softwaretester kan gevolgd worden aan de hand van een e-learning. De e-learning brengt veel kennis over het testen van software over. Na zo’n e-learning kan je een examen afleggen om een certificaat te behalen. Een e-learning brengt diverse voordelen met zich mee.

Wat zijn de voordelen van een e-learning?

Het volgen van een e-learning heeft een aantal belangrijke voordelen, als het vergeleken wordt met de traditionele vorm van onderwijs. Het fysieke onderwijs totaal anders dan de online variant. Dat bewijzen de onderstaande voordelen. We zetten er vijf voor je op een rijtje.

Volgen in je eigen tijd

Een e-learning volg je in je eigen tijd. Gewoon wanneer het jou uitkomt. Je bent niet gebonden aan werkdagen of kantooruren. Leren doe je in de tijd dat het voor jou uitkomt. Dat kan ook in het weekend of ’s avonds zijn. Bij een e-learning is het allemaal mogelijk!

Efficiënt

Een e-learning is op menig gebied efficiënter dan een andere onderwijsvorm. Je leert op je eigen tempo. Er is geen klas die op je wacht. En andersom hoef jij ook nooit op iemand anders te wachten. Je leert wanneer het jou uitkomt en op jouw tempo. Is de e-learning moeilijk? Dan kun je er gerust wat langer over doen. De eenvoudige delen doorloop je wat sneller. Handig toch?

Je bent zélf verantwoordelijk voor resultaat

Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Het komt namelijk helemaal op jezelf aan. Bij een e-learning boek je zélf de vooruitgang. Natuurlijk is het mogelijk om een e-learning met grote haast te voltooien. Het is maar de vraag of je daar wat van leert. Het is beter om met aandacht de e-learning af te ronden. Daar leer je het meeste van. En dat op jouw tempo, want: jij bepaalt het moment waarop je leert, hoe je leert en hoeveel je leert.

Onbeperkte toegang

De e-learning is een online omgeving. Wanneer je toegang tot die omgeving hebt, raak je die in de meeste gevallen niet meer kwijt. Je kunt dus altijd terug naar de e-learning. Als je iets niet begrepen hebt, kun je op een later moment er nog eens naar kijken. Waar fysieke lessen en colleges één keer worden gegeven, heb je bij een e-learning onbeperkte toegang.

Volgen vanaf elke plaats

Het laatste voordeel dat we noemen is de flexibiliteit wat betreft de plaats. Je kunt de e-learning overal vandaan volgen. Een internetverbinding is vaak nodig, maar dat is logisch. De e-learning is immers een online omgeving. Je kiest zelf de plaats. Waar je ook bent, je kunt ‘em altijd (ver)volgen. En die flexibiliteit brengt ook een ander voordeel met zich mee: reistijd en -kosten zijn niet van toepassing. Je hoeft niet naar een bepaalde plaats doe. Dat bespaart geld en tijd!

Conclusie - volg een digitale (test)opleiding!

Hopelijk zijn de voordelen van een e-learning door het lezen van de bovenstaande tekst duidelijk geworden. In een notendop: een e-learning is een online onderwijsvorm die je in je eigen tijd kunt volgen. Het is efficiënt, je bepaalt je eigen tempo, je hebt onbeperkte toegang en je kunt deze overal vandaan volgen! Volg de e-learning TPI NEXT® Foundation & e-learning TMAP® Suite Test Engineer & e-learning TMAP® Quality for Cross Functional teams bij Testlearning!

Meer weten over Testlearning?

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom onze testopleidingen? Volg ons dan op LinkedIn, schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief of lees onze blogs!