Testopleiding volgen - beter digitaal of klassikaal?

Als je een testopleiding zoals TMAP Suite of TPI Next wilt volgen, dan zijn er verschillende opties. Zo kan je een opleiding digitaal of klassikaal volgen. Maar hoe maak je de keuze die past bij jou? In deze blog lees je de voor- en nadelen erover.

schedule 6 okt 2021
bookmark_border Tips
create

Het volgen van een testopleiding

Het volgen van een testopleiding komt altijd naar voren in een bepaalde fase van je carrière. Misschien ben je van plan om jouw carrière als tester te starten of ben je jezelf misschien wel aan het omscholen. Afhankelijk van jouw situatie kan je overwegen of je de opleiding digitaal of klassikaal te volgen. Je zult namelijk wat lesstof tot je moeten nemen, alvorens je het examen aflegt. Een goede keuze en voorbereiding is daarom essentieel.

Een testopleiding klassikaal volgen

Iedereen is wel bekend met klassikale lessen, in onze lagere, middelbare- en hogeschooltijd hebben we er allemaal te maken mee gehad. Het klassikaal volgen van lessen heeft verschillende voordelen:

Vast tijdstip

Het grote voordeel van een klassikale opleiding is dat je één centraal moment hebt waar je aandachtig de les kunt volgen. Dat zorgt dat je de ruimte hebt geblokt in de agenda, waardoor er geen andere activiteiten overheen worden gepland. Dat zorgt ervoor dat je gestaag doorgaat met het ontwikkelen van jouw kennis.

Groepsgevoel

Ook is er bij klassikaal les van een bepaald groepsgevoel. De studenten waarmee je de lessen volgt, krijg je tijdens het hele leerproces mee. Naast dit groepsgevoel kan je vragen stellen over bijvoorbeeld de theorie of de examenmomenten. Dit kan ervoor zorgen dat je extra gemotiveerd bent de opleiding tot een goed einde te brengen! Het tegenovergestelde kan ook waar zijn. Misschien word je wel gedemotiveerd van al die studenten die hun werk altijd zo netjes bijhouden.

Een digitale testopleiding volgen

De wereldwijde pandemie heeft digitalisering in een stroomversnelling gebracht. Toch kon je op Testlearning al een aantal jaren TMAP & TPI opleidingen volgen. In de praktijk zien wij dat onze cursisten een aantal voordelen ervaren ten opzichte van klassikale lessen. Deze voordelen zijn als volgt:

Flexibiliteit qua tijd en apparaat

Het voordeel van een digitale leeromgeving is flexibiliteit. Zo kan je de lessen volgen op jouw tempo. Sommige mensen leren liever ’s ochtends, terwijl anderen vanwege een druk gezinsleven ertoe geneigd zijn om de opleiding in het weekend te volgen. Bovendien volg je een digitale opleiding bijvoorbeeld op een tablet, mobiel of laptop. Het maakt dus niet uit of je in de trein zit of op je studeerkamer.

Concentratie

Bij het volgen van een elearning ben je in staat om alle afleidingen weg te filteren. Je zult zien dat je je wellicht beter kunt concentreren op de lesstof dan wanneer je in een druk klassikaal zit. Je zult dus in een kortere tijd efficiënter kunnen leren.

Digitaal vragen stellen

Een ander voordeel is de mogelijkheid om vragen te stellen. Zo kan je op het e-learning platform direct vragen stellen aan jouw docent. Dit zorgt ervoor dat je zeer gericht een reactie kunt ontvangen en je vervolgens met deze informatie aan de slag kunt gaan

Test opleiding digitaal volgen?

Wil jij jouw TMap® Suite Test Engineer of TPI NEXT® Foundation opleiding digitaal volgen? Dan is de e-learning van Testlearning een goede optie. Wij zijn een partner van Sogeti en zo volg je bij ons op jouw eigen tempo de testopleiding. Wil je meer informatie? Voel je vrij om contact op te nemen!

Meer weten over Testlearning?

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom onze testopleidingen? Volg ons dan op LinkedIn, schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief of lees onze blogs!