Hoe bereid je het TPI NEXT® Foundation examen voor?

Sta jij op het punt een testopleiding te gaan volgen of ben je van plan het TPI NEXT® Foundation examen af te leggen? Dan is het lezen van de onderstaande tekst de moeite waard. In deze tekst leggen we aan je uit wat TPI NEXT® Foundation is, wat het examen inhoudt en hoe je dat examen het beste kunt voorbereiden. Benieuwd naar alles wat je moet weten rondom dit onderwerp en wil je antwoorden op je vragen? Lees dan snel verder!

schedule 9 nov 2021
bookmark_border TPI NEXT® Foundation
create

Wat is TPI NEXT® Foundation?

Het TPI NEXT® Foundation richt zich op mensen die zich willen specialiseren in het verbeteren van testprocessen. De TPI NEXT® Foundation test jij jouw kennis en kan je een certificaat verdienen. Dit certificaat wordt natuurlijk alleen uitgegeven wanneer je hebt bewezen dat je voldoende kennis van het onderwerp hebt.

Soorten testopleidingen

Er zijn verschillende soorten testopleidingen, waar je ook certificaten voor kunt halen. Zoals eerder gezegd, TPI NEXT® Foundation richt zich op de vaardigheid om testprocessen te verbeteren. Een voorbeeld van een ander certificaat is het TMap NEXT® Test Engineer, waar je leert over hoe de softwaretesten vormgegeven en uitgevoerd kunnen worden. Het verbeteren van testen en -processen, zoals bij TPI NEXT® Foundation, ligt in het verlengde daarvan.

Het TPI NEXT® Foundation examen

Het examen van TPI NEXT® Foundation bestaat uit een lijst met meerkeuzevragen. Bij dit examen moet je als kandidaat aantonen dat je voldoende kennis hebt van het verbeteren van testprocessen. Het examen kan in het Engels, Duits en Japans worden afgenomen. Het examen duurt ongeveer een uur en bestaat uit 40 vragen. Wanneer je 65% goed hebt, dus bij het correct beantwoorden van 26 vragen, ben je geslaagd voor de toets. Het waardevolle certificaat van EXIN komt dan jouw kant op!

Hoe kun je je het beste voorbereiden?

Het klinkt allemaal heel eenvoudig: 26 van de 40 meerkeuzevragen goed invullen en dan is het certificaat binnen. In principe werkt het ook zo, maar dat wil niet zeggen dat het eenvoudig is en voor iedereen is weggelegd. Een gedegen voorbereiding is noodzakelijk om voldoende kennis te hebben van het onderwerp. De kennis kan vervolgens worden gebruikt om het examen goed te maken. Het begint dus bij de voorbereiding. De prangende vraag is hoe je je het beste kunt voorbereiden. Je denkt misschien aan een stuk zelfstudie. Het lezen van boeken, het kijken van video’s en het speuren op internet kan misschien helpen om kennis uit te breiden. Het is maar de vraag of dit een handige en effectieve methode is. Wat is wél een goede manier om je voor te bereiden?

E-learning - digitale leeromgeving

Je kunt een testopleiding klassikaal of digitaal volgen. Het volgen van een e-learning is een goede manier om je voor te bereiden op het af te leggen examen. Je kunt bijvoorbeeld een e-learning volgen bij Testlearning. Tijdens deze online leeromgeving kun je kennis toe-eigenen over het onderwerp. Het voordeel is dat je na afloop van deze e-learning precies weet wat je moet weten om het examen goed te kunnen maken. De kans van slagen neemt toe als je het goede leert. De juiste informatie wordt gemakkelijk bij je gebracht en je bent vrij om het te leren wanneer dat voor jou uitkomt. Benieuwd naar de e-learning TPI NEXT® Foundation? Na de e-learning meld je je aan voor het examen. Het examen is, wanneer de online activiteiten op serieuze wijze zijn gevolgd, goed te doen. Een voldoende afronding wordt bekroond met het TPI NEXT® Foundation certificaat!

Neem vrijblijvend contact op

Meer weten over Testlearning?

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom onze testopleidingen? Volg ons dan op LinkedIn, schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief of lees onze blogs!