Hoe leer je voor het examen TMap® Suite Test Engineer?

De TMap® suite biedt een sterk fundament voor ieder die actief is op het vlak van software testing. Alvorens je goed aan de slag kan met deze basis, is het verstandig dat je het TMap examen behaalt. Dit artikel en gaat in op hoe je het meest effectief leert voor het TMap® Suite Test Engineer examen van EXIN.

schedule 27 okt 2021
bookmark_border TMAP® Suite Test Engineer
create

Waarom is TMap suite zo belangrijk?

De ontwikkelingen op het vlak van IT veranderen al jaren razendsnel. Zeker de laatste jaren neemt het aantal ontwikkelmethoden en de complexiteit van technologieën sterk toe. Dit maakt dat softwarekwaliteit en software testing steeds belangrijker wordt. Dit geldt natuurlijk ook op het vlak van testen. De TMap biedt hiervoor een sterk fundament en wordt wereldwijd door honderden organisaties toegepast.

Het belang van het TMap® Suite Test Engineer examen

Het doel van ieder examen is om vast te stellen of je voldoet aan de diploma-eisen. Net als bij het testen zelf, is het van belang dat je bij het leren van de lesstof gestructureerd, effectief en efficiënt aan de slag gaat. De certificering TMap® Suite Test Engineer is onderdeel van het certificeringsprogramma TMap® Suite. Als je dit certificaat behaalt, dan weet je hoe je:

  • Tests moet voorbereiden, specificeren en uitvoeren;
  • Welke testontwerptechnieken, infrastructuur en hulpmiddelen je hanteert;
  • En hoe je activiteiten in het testproces kan toepassen in verschillende omgevingen.

Om deze stof goed tot je te nemen, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

De hoofdonderwerpen van het TMap® Suite Test Engineer examen

Het TMap® Suite Test Engineer van EXIN valt uiteen in drie hoofdonderwerpen:

  1. Kader en belang van testen
  2. TMap activiteiten
  3. TMap NEXT fasen - Ontwerpen van tests

Bovenstaande hoofdonderwerpen vallen uiteen in tal van subonderwerpen. Er zijn drie centrale informatiebronnen die je moet bestuderen om het examen goed te kunnen maken. Deze bronnen zijn als volgt:

  1. De Building Blocks van https://www.tmap.net/page/building-blocks
  2. Boek - TMap NEXT for result-driven testing
  3. Boek - Neil's quest for quality, a TMap HD story

Digitaal of klassikale voorbereiding?

Als je het examen goed wilt maken, dan is een goede voorbereiding essentieel. Je kunt hiervoor grofweg twee keuzes maken. Ofwel je volgt een digitale opleiding, ofwel klassikaal. Om je te helpen bij deze keuze schrijven wij of je een testopleiding beter digitaal of klassikaal volgt.

Bereid je voor in een digitale leeromgeving

Je kunt ervoor kiezen om het testexamen in een digitale leeromgeving te volgen. Op die manier kan je 24/7 inloggen, op ieder apparaat in deze digitale wereld. Testlearning werkt samen met Sogeti, dus de kennis die je bij onze elearning opdoet is hoe dan ook geborgd. Ook kan je theoretische ondersteuning krijgen als je ergens niet aan uitkomt.

E-learning TMAP® Suite Test Engineer

Onze E-learning TMap® Suite Test Engineer is een combinatie van verschillende bronnen die samengevoegd zijn in het workbook. Dit maakt deze e-learning een dynamisch traject. Het opleidingstraject bestaat uit interactieve E-learning modules die de theorie op een dynamische wijze behandelen. Deze modules maken onder andere gebruik van animaties en opdrachten voor het testen. Dat maakt het afwisselend en prettig om te leren!

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over Testlearning?

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom onze testopleidingen? Volg ons dan op LinkedIn, schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief of lees onze blogs!