De verschillen tussen TMAP® Suite Test Engineer vs. TMAP®: Quality for cross- functional teams

Wil je een van onze testopleidingen volgen maar twijfel je tussen TMAP® Suite Test Engineer en TMAP®: Quality for cross- functional teams? TMap Suite is een gestructureerde, fasegerichte testaanpak en TMap Quality gaat hand in hand met DevOps teams en Agile werken. In deze blog vertellen we je meer over de verschillen tussen de twee zodat jij weet welke het best bij jou past.

schedule 2 okt 2023
bookmark_border Tips
create

Waar komen TMap Suite en TMap Quality vandaan?

TMap (Test Management Approach) is in de jaren '90 ontwikkeld door Sogeti. Met de toenemende complexiteit van softwareprojecten en de grotere impact van software in ons dagelijks leven, groeide de behoefte aan gestructureerde testprocessen. TMap heeft diverse revisies ondergaan om in de pas te blijven met nieuwe ontwikkelmethoden en technologieën.

TMAP® Suite Test Engineer

Bij onze e-learning TMAP® Suite Test Engineer krijg je een gestructureerde aanpak voorgeschoteld, die zich uitstrekt van de planning tot de uitvoering, allemaal netjes gefaseerd. Daarnaast leer je over een breed scala aan testtechnieken, zodat je altijd de juiste tools hebt voor jouw specifieke testuitdagingen. Goed testmanagement? Dat is essentieel! Je leert dus grondige planningen maken, controle uitvoeren en rapportages opstellen. Ook leer je over testinfrastructuur, denk aan testomgevingen, data en tools. Met TMap Suite richt jij je testinspanningen slim in op basis van de risico's van jouw project, dankzij risicogebaseerd testen.

TMap Quality for cross-functional teams

Stel je voor: vanaf het allereerste begin van de ontwikkelcyclus zit kwaliteitsborging al in het DNA van je project. Dat leer je toe te passen met deze e-learning. Dankzij de cross-functionele aanpak draagt niet alleen de tester, maar iedereen in het team bij aan de kwaliteit. Werk je met Agile of DevOps? Geen zorgen, TMap Quality is hier speciaal voor ontworpen en integreert naadloos. Het mooiste is misschien wel de flexibiliteit; er wordt geen gebruik gemaakt van rigide structuren, maar je leert om ruimte te creëren om het framework naar jouw hand te zetten. En het einddoel? Dat kwaliteit niet achteraf wordt toegevoegd, maar vanaf het begin een geïntegreerd onderdeel is van elk stukje software dat je maakt.

Vergelijking tussen TMap Suite en TMap Quality

TMap Suite is perfect als je een gestructureerde, fasegerichte testaanpak zoekt. Terwijl TMap Quality om kwaliteit vanaf de start draait en hand in hand gaat met snelle, moderne methodes zoals Agile en DevOps.

Als je het simpel wilt zien: TMap Suite is je gedetailleerde routekaart, terwijl TMap Quality fungeert als een flexibele GPS in de wereld van IT-kwaliteit.

Hoe Testlearning kan helpen

Of je nu neigt naar Suite of Quality, Testlearning staat voor je klaar. En het mooiste? Je volgt onze e-learnings waar en wanneer je maar wilt.

Bekijk hier onze e-learning TMAP® Suite Test Engineer en TMAP®: Quality for cross- functional teams.

Conclusie

Kiezen tussen Suite en Quality is simpel zodra je de kernverschillen begrijpt. Als je project strak en gestructureerd is, ga je voor Suite. Voor degenen in agile en snel-evoluerende ruimtes, is Quality jouw go-to. En of je nu net begint met testen of al jaren in het veld zit, met Testlearning wordt je testavontuur een makkie. Twijfel je nog? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies!

Meer weten over Testlearning?

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom onze testopleidingen? Volg ons dan op LinkedIn, schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief of lees onze blogs!