Softwaretester zonder ervaring: jouw weg naar expertise met Testlearning

Lijkt het jou wat om de wereld van software testing binnen te stappen maar heb je geen ervaring? Zet die zorgen opzij! Dankzij de digitale testopleidingen van Testlearning stomen wij je klaar om software tester te worden volgens de principes van TMap of TPI. In deze blog vertellen we hoe je dat kunt doen.

schedule 18 sept 2023
bookmark_border Tips
create

Waarom zijn softwaretesters belangrijk?

In de digitale wereld van nu speelt software een grote rol. Van je smartphone tot de koelkast, software drijft het. En wie zorgt dat deze software soepel loopt? De softwaretesters. Zonder dit beroep zou software niet worden getest en een groot risico hebben op vastlopen of simpelweg niet functioneren. Een softwaretester heeft dus een onmisbare rol!

Lees tip! Wat doet een softwaretester?

Wat is software testing?

Software testing is het proces om software te controleren op fouten (of 'bugs' in technischetaal) en te zorgen dat alles naar wens functioneert . Dit kun je doen met vele verschillende testontwerptechnieken. Maar het is niet alleen technisch; het vereist ook een kritische en nieuwsgierige blik. En precies die eigenschappen maken dat frisse nieuwkomers zoals jij van onschatbare waarde zijn.

De bouwstenen van software testen: TMap en TPI

Als je denkt aan de bouwstenen van software testing, dan zijn TMap en TPI de hoekstenen. Terwijl TMap je begeleidt door de complexe wereld van testmanagement, helpt TPI je bij het optimaliseren van testprocessen. Ze zijn je kompassen in de softwarewereld en met Testlearning wordt de toepassing kinderspel.

Hoe word je softwaretester?

Bij Testlearning hebben we, in samenwerking met Sogeti (een integraal onderdeel van de Capgemini groep), een reeks testopleidingen ontwikkeld. Deze zijn bedoeld voor zowel beginners zonder ervaring als voor doorgewinterde testers.

Lees tip! Omscholen tot softwaretester: waarom en hoe?

TMap® Suite Test Engineer

Droom je van gestructureerd, effectief én efficiënt software testen? De e-learning TMap® Suite Test Engineer is dan jouw perfecte startpunt. Deze cursus is ontworpen om je kennis te laten maken met de finesses van TMap® Suite, waardoor je softwaretesten naar een hoger niveau tilt.

TPI NEXT® Foundation

Kosten besparen, de time-to-market versnellen en de kwaliteit verbeteren – dat zijn essentiële doelen voor elk softwarebedrijf. Met de e-learning TPI Next® Foundation leer je hoe je je testwerkzaamheden afstemt op deze bedrijfsdoelen. Dit zorgt niet alleen voor een sterker eindproduct, maar ook voor een duidelijke afstemming tussen het testteam en de bredere organisatie.

TMAP®: Quality for Cross-functional Teams

IT ontwikkelt zich met de snelheid van het licht. Dit vraagt om teams die zowel snelheid als kwaliteit leveren. De e-learning TMAP®: Quality for Cross-functional Teams is precies wat je nodig hebt in deze snel veranderende wereld. Het gaat niet alleen over testen, maar ook over het inbouwen van kwaliteit in elk aspect van IT. Zo zorg je voor producten die niet alleen goed werken, maar ook voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen.

Lees hier over de verschillen tussen TMap® Suite Test Engineer en TMap® Quality for cross-functional teams.

Waarom kiezen voor onze e-learnings?

Wat onderscheidt Testlearning van de rest? Het is onze toewijding en persoonlijke betrokkenheid. Wij zijn er om te zorgen dat jouw introductie in software testing boeiend, begrijpelijk en verrijkend is. Elke e-learning is met zorg samengesteld, waarbij de nadruk ligt op echte vaardigheden voor de echte wereld. Bovendien kun je de digitale e-learnings waar en wanneer je wilt volgen!

Praktische tips voor de startende softwaretester

Om jouw start als softwaretester goed aan te pakken, kun je het volgende doen:

  • Sluit je aan bij open source projecten. Het is jouw speeltuin om te experimenteren en leren;
  • Ga netwerken. Met platforms als LinkedIn ontmoet je professionals en bouw je relaties op;
  • Blijf altijd leren, want in tech geldt: stilstaan is achteruitgaan.

Word vandaag nog softwaretester zonder ervaring

Elke reis begint met die ene, belangrijke stap. En in software testing liggen er een hoop kansen voor je klaar. Met Testlearning als je gids en mentor is de weg naar expertise duidelijk en haalbaar. Dus, klaar om softwaretester te worden? Bekijk onze e-learnings of neem contact met ons op als je vragen hebt!

Meer weten over Testlearning?

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom onze testopleidingen? Volg ons dan op LinkedIn, schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief of lees onze blogs!