Leren met een oefenexamen voor TMap® Suite Test Engineer

Een proefexamen als voorbereiding op het officiële TMap® examen: is dat een goede manier om de testmethode onder de knie te krijgen? In deze blog gaan we in op deze vraag. Je leest over TMap® Suite Test Engineer, de certificering en een proeftoets. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

schedule 19 jan 2022
bookmark_border TMAP® Suite Test Engineer
create

Wat is TMap Suite Test Engineer?

TMap Suite is de manier hoe een test benaderd wordt. Je zou het een werkwijze kunnen noemen. Met TMap kun je gestructureerd, efficiënt en effectief software testen. Het voordeel van de TMap methode is dat het nog altijd actueel is. TMap is in 1995 uitgebracht door Sogeti, een Nederlands bedrijf. Sogeti zet zich nog altijd in om de testmethode actueel te houden. Met die reden is TMap Suite wereldkundig gemaakt. De testmethode helpt talloze softwaretesters met het toetsen van software.

Een TMap certificaat

Je leest het goed: je kunt een TMap certificaat behalen. Daarmee toon je aan dat je voldoende kennis in huis hebt om software te testen. Voorafgaand aan dat examen leer je hoe je software test via de methode van TMap. Zo’n certificaat is gewild, want je laat daarmee zien dat je vaardigheden beheerst op het gebied van softwaretesten. Een meerjarige studie over het testen van software is er (nog) niet. Daarom moet je als beginnend softwaretester op andere manieren de kennis toe-eigenen. Het volgen van een e-learning en het slagen voor het TMap® examen kan een goede manier zijn om de basis van het testen onder de knie te krijgen.

Om het examen te halen, moet je de informatie goed leren. Het eindeloos bestuderen van teksten is niet handig. Staren naar video’s over softwaretesten is waarschijnlijk ook niet te beste optie. Het maken van proefexamens daarentegen, zou een goede voorbereiding kunnen zijn op het officiële examen. Daarom vragen we ons af: helpt een oefenexamen daadwerkelijk bij het leren van de TMap® methode?

Helpt een oefenexamen bij het leren van TMap?

Een oefentoets is een uitstekende manier om je kennis te testen en je voor te bereiden op het TMap examen. Daar zijn we bij Testlearning van overtuigd. Het proefexamen is een goed middel om je voor te bereiden, om twee redenen:

  1. Je ziet welke vragen je kunt verwachten op het examen en leert die te beantwoorden.
  2. Je ziet meteen wat je wél en niet kunt, omdat de uitslag direct na de afronding zichtbaar is.

Een oefenexamen heeft altijd wat weg van het echte examen. De vragen zullen iets verschillen met een echt examen, maar de strekking en de vraagstelling zal grotendeels overeenkomen. Het gevolg? Je komt niet meer voor verrassingen te staan bij het echte examen. Je weet wat er zoal gevraagd kan en gaat worden en leert om die vragen te beantwoorden. Ook helpt het maken van een oefenexamen bij het volledig onder de knie krijgen van de TMap methode. Dat zit zo: na het maken van het proefexamen zie je meteen de uitslag. Je ziet welke onderdelen wel en niet goed gingen. Aan de hand daarvan bepaal je wat nog meer aandacht nodig heeft, en wat je al kunt. Dat is nog eens efficiënt leren!

Een proefexamen van Testlearning

Onze online cursus TMap Suite Test Engineer, die we ‘e-learning’ noemen, bevatten altijd een proefexamen. De oefenexamens zijn standaard opgenomen in de pakketten. Met onbeperkte toegang tot deze oefenexamens leer je efficiënt en bereid je je goed voor op het officiële examen!

Meer weten over Testlearning?

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom onze testopleidingen? Volg ons dan op LinkedIn, schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief of lees onze blogs!