TMap certificaat behalen

Ben je op zoek naar een manier om je carrière in software testing een boost te geven? Dan is het TMap certificaat iets voor jou! Het TMap certificaat is een internationaal erkende kwalificatie waarmee je jouw expertise op het gebied van software testen kunt aantonen. Het is perfect voor iedereen die zijn vaardigheden en kennis op dit gebied wil aantonen. In deze blogpost bespreken we onder andere hoe je het certificaat kunt behalen en wat de voordelen zijn van het hebben van een certificaat. Laten we beginnen!

TMap certificaat behalen

Wat is een TMap certificaat?

Het TMap certificaat is een wereldwijd erkende kwalificatie die de vaardigheden en kennis van een individu op het gebied van softwaretesten beoordeelt. Om het TMap certificaat te behalen, moet je als kandidaat slagen voor het TMap examen. Dit examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen waarvan je 65% goed moet beantwoorden. De vragen gaan over onderwerpen als testontwerp, testuitvoering en testmanagement.

Wat zijn de voordelen van het certificaat?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een TMap certificaat. Misschien wel het belangrijkste voordeel: is dat het je kan helpen bij het vinden van een baan in het testen van software. Veel werkgevers eisen dat sollicitanten een TMap certificaat of een gelijkwaardige kwalificatie hebben. Met een TMap certificaat laat je natuurlijk ook zien dat je je inzet voor professionele ontwikkeling en dat je toegewijd bent aan het vakgebied van softwaretesten!

Voor wie is het geschikt?

TMap® Suite Test Engineer is geschikt voor professionele testers van elk niveau. De e-learning en het certificaat is dus geschikt voor gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die softwareprojecten en informatiesystemen testen. Om het certificaat te behalen zijn er geen vereisten, maar zes maanden tot een jaar werkervaring wordt wel aanbevolen.

TMap® Quality for cross-functional teams is geschikt voor jou als je in teams werkt waar excellente prestaties centraal staat. Je kunt denken aan teams met rollen als agile coaches, beheerders, business-analisten, ontwikkelaars, product owners, release train engineers, software testers, quality engineers, scrum masters, enzovoort.

Hoe kan ik een TMap certificaat behalen?

Als je een TMap certificaat wilt behalen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen:

  1. Eerst moet je je inschrijven voor het examen.
  2. Vervolgens is het tijd om je te gaan voorbereiden voor het examen
  3. Tenslotte moet je het examen afleggen en slagen. Als je dit allemaal hebt gedaan, ben je een gecertificeerd TMap-tester!

Behaal het certificaat!

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in het testen van software, raden we je aan om dit certificaat te behalen. Met onze TMap e-learning module, die je waar en wanneer je wilt kunt volgen, ben je gegarandeerd goed voorbereid! Testlearning heeft namelijk een partnerovereenkomst met Sogeti, waardoor wij al sinds 2010 testopleidingen aanbieden. Heb je vragen over de e-learning, het examen of het certificaat? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Meer weten over Testlearning?

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom onze testopleidingen? Volg ons dan op LinkedIn, schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief of lees onze blogs!