Cursussen voor een softwaretester

In onze digitale maatschappij is het belang van goed-werkende software enorm. Toch is er op dit moment geen officiële HBO/WO studie tot softwaretester. Gelukkig zijn er verschillende cursussen en e-learnings beschikbaar. Op die manier ontwikkel jezelf op andere manieren tot een volwaardige software tester! In deze blog lees je meer over twee belangrijke opleidingen. De TMAP Suite Test Engineer en TPI Next Foundation.

schedule 24 dec2021
bookmark_border TPI NEXT® Foundation
create

Het volgen van een cursus softwaretesten

Bij het volgen van een cursus softwaretesten heb je een aantal mogelijkheden. Er zijn veel cursussen die voor een klein deel ingaan op het testen van software, maar dat is niet voldoende om een goede softwaretester te worden. Wat je zoekt is een opleiding die volledig ingaat op het testen van software.

Testopleiding in een digitale leeromgeving

Bij Testlearning heb je de keuze uit twee e-learnings. Als jij jezelf wil ontwikkelen tot een professional, kun je kiezen tussen TMAP® Suite Test Engineer of TPI NEXT® Foundation. En natuurlijk kun je ze ook allebei volgen! Deze cursussen gaan helemaal over het testen van software. De twee genoemde opleidingen zijn verschillend. Om een goede keuze te kunnen maken, leggen we de twee e-learnings hieronder aan je uit.

TMAP® Suite Test Engineer

Tijdens het volgen van deze TMAP opleiding leer over verschillende elementen van het testen van software. Je leert het belang van testen en hoe dat in de praktijk ingevuld wordt. We noemen dit niet voor niets de ‘basisopleiding’; deze e-learning leert je de basis van softwaretesten.

Waaruit bestaat deze e-learning?

Het volgen van deze e-learning komt neer op zelfstudie. Reken voor het volgen van de opleiding ongeveer 60 uur aan studietijd. Dat klinkt veel, maar als je het goed plant en de tijd opdeelt dan is dit prima te doen!

De tientallen onderwerpen (die in de online omgeving zijn aangeduid als paragrafen) kun je bestuderen om zo de basis van het testen eigen te maken. Hoewel het woord ‘e-learning’ misschien anders doet vermoeden, is de cursus helemaal in het Nederlands.

Na de zelfstudie test je jouw kennis door het maken van een examen van het geaccrediteerde EXIN. Je krijgt zes maanden toegang tot de cursus.

TPI NEXT® Foundation

De TPI opleiding TPI NEXT® Foundation gaat in op het verbeteren van testprocessen. Daarom kan deze e-learning een mooie aanvulling zijn op de basisopleiding die hiervoor is uitgelegd. Bij het testen van software maak je gebruik van allerlei modellen en technieken. Zo’n testproces kan dus best ingewikkeld zijn. Om altijd zo goed mogelijk te blijven testen, moet je het testproces analyseren. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Dat is de belangrijkste vraag die je als procesverbeteraar stelt. Met deze e-learning leer je hoe je een testproces in kaart brengt en optimaliseert.

De inhoud van deze e-learning

Net als de andere cursus tref je ook bij de TPI NEXT® Foundation een grote hoeveelheid zelfstudiemateriaal aan. De studiebelasting is bij deze e-learning ongeveer 30 uur. Ook deze e-learning stoomt je klaar voor het examen van EXIN. De opleiding is in het Nederlands en na aankoop krijg je zes maanden toegang tot onze online leeromgeving.

Opleiding tot softwaretester volgen?

We hopen dat je door het lezen van deze blog een keuze kunt maken voor een goede testopleiding. Een goede softwaretester heeft kennis van zaken. Daar kunnen deze e-learnings goed bij helpen. Wil je meer weten over de opleidingen of sta je op het punt er een aan te schaffen? Neem dan een kijkje in ons cursusaanbod!

Meer weten over Testlearning?

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom onze testopleidingen? Volg ons dan op LinkedIn, schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief of lees onze blogs!